Calendar
Mai 2022
DLMaMiJVS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Umbra sfântului

 

A existat odata un om atat de sfânt, încat până şi îngerii se bucurau văzându-l. Cu toate acestea , el nu avea nici cea mai mica idee de faptul că este un sfânt. Îşi vedea liniştit de treburile zilnice împarţind bunatatea la fel de inconştient cum îşi răspandesc florile parfumul în jurul lor şi felinarele de pe stradă lumina lor.

Sfinţenia lui consta în faptul că el uita instantaneu trecutul persoanei pe care o avea în faţă, privind-o ca şi când ar fi avut-o în faţă pentru prima oara. De aceea el vedea dincolo de aparenţele exterioare, în însăşi esenţa fiinţei, acolo unde oamenii erau inocenţi şi nevinovaţi şi mult prea ignoranţi pentru a ştii că greşesc. De aceea el îi ierta şi îi iubea pe toţi deopotrivă, fără să îi pară nimic ieşit din comun în atitudinea lui, căci ea nu era rezultatul unei decizii, ci a felului în care el îi privea pe oameni.
Într-o zi un înger i-a spus:
– Dumnezeu m-a trimis la tine. Poţi să îmi ceri orice vei dori şi dorinţa îţi va fi îndeplinită. Vrei să primeşti darul vindecării?
– Nu, a răspuns omul. Aş preferea să-L las pe Dumnezeu să vindece El insuşi.
– Vrei să ai puterea de a-i aduce pe păcătoşi înapoi pe drumul cel drept?
– Nu a spus el, nu am eu dreptul să ating inima omului. Acest drept divin, le este rezervat numai îngerilor.
– Vrei să fii un model de virtute, pentru ca oamenii să fie atraşi de tine şi să te imite?
– Nu, a spus sfântul, căci în acest fel aş deveni centrul atenţiei.
– Atunci, ce doreşti? a insistat îngerul
– Graţia lui Dumnezeu, a spus omul. Dacă voi dispune de această graţie, voi avea tot ceea ce mi-am dorit vreodată.
– Nu, trebuie să-mi ceri ceva miraculos, i-a spus îngerul. În caz contrar o asemenea insuşire ţi se va distribui în mod obligatoriu.
– Bine, în acest caz, iată ce doresc: lasă binele să se facă prin mine, fără ca eu să fiu conştient de acest lucru.

De aceea, Dumnezeu i-a dăruit următoarea calitate: umbra sa căpăta puteri vindecătoare, dar numai atunci când cădea în spatele lui. În acest fel bolnavii care cădeau sub incidenţa umbrei sfântului - dar numai dacă acesta era cu spatele la ei- erau vindecaţi pe loc, pamântul devenea fertil, izvoarele tâşneau, iar feţele celor doborâţi de greutăţile vieţii se colorau din nou.

Sfântul nu ştia nimic din toate acestea, căci atenţia celor din jur, era atât de centrată în jurul umbrei încât ei au uitat de omul care o răspândea. Şi Sfântul a obţinut ce şi-a dorit, să facă adevăratul bine, atunci când binefăcătorul lasă să treacă prin el compasiunea si darurile pentru cei din jur, fără a aştepta ceva din partea lor.

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator