Calendar
Mai 2022
DLMaMiJVS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

SFÂNTUL VREMURILOR NOASTRE

 

Părintele ARSENIE BOCA, cel trăitor de Hristos, e cel ce reaprinde sufletul românilor. Zilnic, pe orice vreme, mii și mii de oameni, din toată țara – dar și din afara ei - vin la Prislop, la mormântul său, pentru a găsi aici, la Părintele Nostru, imbold bun pentru a pune început nou, vieții lor.

Supranumele său, de Sfântul Ardealului, nu-l mai încape și nu ne mai încape nici pe noi toți, pe zi ce trece tot mai mulți, cei ce-l simțim aproape. El e, pentru noi toți cei de azi, dar și pentru cei ce vor veni – SFÂNTUL VREMURILOR NOASTRE!

Cei ce ați fost acolo, la Prislop, la Părintele Nostru, măcar o dată, știți ce zic. Ceilalți, cei ce n-ați fost încă, mergeți. Mergeți, că asta nu se poate povesti. Mergeți să trăiți și voi, împreună cu miile zilei aceleia, acea stare. Acolo, zi de zi, se manifestă Harul Domnului, prin mijlocirea Părintelui!

Țin minte că într-o astfel de zi binecuvântată și pentru mine, între miile zilei aceleia, oameni minunați, ce cu decență și smerenie, răbdător înaintau încet spre mormântul Părintelui, un grup de oameni mi-au atras atenția, în acel șir neîntrerupt, un segment din el. Era un preot în odăjdii, înconjurat de enoriașii săi, cu care a venit probabil cu autocarul. Preotul în odăjdii, acompaniat de grupul său, cântau înâlțătoare pricesne. Cântau pentru ei înșiși, pentru noi ceilalți, pentru Părintele, pentru Ceruri. Dar sigur cântau și pentru voi cei ce n-ați fost încă, pentru a vă bucura și voi de ceea ce cern Cerurile acolo, unde Părintele face ca acel loc să fie hăruit.

Frați și surori întru Domnul, de orice confesiune creștină a-ți fi, lăsați prejudecățile și mergeți acolo! Merg mai departe și zic: voi cei ce-L căutați pe Dumnezeu, oricum i-ați zice voi, în limba și credința voastră, mergeți acolo și veți fi mai aproape de El!

Acolo, la Prislop, la Părintele Arsenie, e un Loc de Plinătate Divină! Așa se și explică nenumăratele videcări și minuni de schimbare din sufletele oamenilor. Acolo s-au dus emfatic și zeflemitor, chiar și atei, întorcându-se de acolo, Creștini!

De acolo, de la Prislop, se aprinde Țara, din locul în care sunt doi sfinți, la 100 de metrii, în linie dreaptă: Sfântul Ioan de la Prislop – grota sa - și Părintele Arsenie.

Fericit și înspirat l-a numit un ierarh, SFÂNTUL VREMURILOR NOASTRE, pe Părintele Nostru Arsenie! Da, acum când mulți spun că sfinții se puteau naște în alte vremuri, acum nu se mai poate, că vremurile-s grele și tulburi, Părintele Arsenie arată că SE POATE. Depinde numai de noi, de oricare și fiecare dintre noi, ce adunăm și creștem în noi și-n viața noastră, în jurul nostru, în nișa noastră existențială.

Părintele Arsenie, acolo unde a fost, dus de viață și de vicisitudinile ei, oriunde, la Sâmbăta sau prin satele Ardealului, la Siguranță, închisoare sau la Canal, pictând biserici în Ardeal, în București sau la Drăgănescu, la Sinaia sau Prislop, prin trăirea de Hristos, în ființa sa și-jurul său, a făcut posibil să se creeze de către Ceruri, Plinătate Divină!

Plinătatea Divină generează schimbare de stări, generează Manifestarea Cerurilor pe pământ. Meritul Părintelui Arsenie e că, prin trăirea sa, prin opțiunile de-o viață, a confirmat și împlinit, ceea ce Domnul a sădit în el, pentru el și pentru noi, pentru a da un sprijin și o șansă acestui popor, fiecăruia dintre noi, și Lumii - de ce nu – conducându-ne pe CĂRAREA ÎMPĂRĂȚIEI!

Mulți se miră și se întreabă, ce se întâmplă la Prislop?! Asta se întâmplă, IA FOC ȚARA!

Nădăjduiesc să se-nmoaie și inimile celor ce se opun canonizării Părintelui Arsenie, căzându-le solzii de pe ochii sufletului. Unii, chiar fiind uneori prin apropiere de Prislop, nu și-au făcut vreme să aibă Șansa Atingerii Cerurilor. Păcat. Pentru ei!

Împreună cu alți năzuitori pe Cale, am început acum o vreme, adunarea de semnături pentru a cere ferm, Canonizarea Părintelui Arsenie – SFÂNTUL VREMURILOR NOASTRE. Dacă vă veți afla în preajma uneia, semnați. Semnați și dați și altora, pentru a îndrepta o nedreptate a unor oameni aflați ”sub vremi”, ce nu s-au putut smulge propriei micimi, oriunde ar fi conjunctural cocoțați. Aștept sugestii pe : sfantulvremurilornoastre@gmail.ro.

Vă îmbrățișez pe toți cu drag!

Ioan Savu, Timișoara

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator