Calendar
Dec 2023
DLMaMiJVS
     1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Propuneri făcute Adunării Naţionale a Bisericii Ortodoxe Române

 

Trăim într-o lume răscolită de frământări, contradicţii, egoisme şi neimplicare. Oamenii au devenit spectatori la propria lor viată, ne asumându-şi-o, ci trăind-o de multe ori ca pe o povară, de foarte multe ori, fără nădejde.

Prea Fericite Părinte Patriarh,
Înalt Prea Sfinţiţi, Prea Sfinţiţi,
Prea Onoraţi Părinţi,
Prea Onoraţi Domni Colegi,

Rolul Bisericii este de a-i călăuzi pe oameni pe Calea spre Domnul. Asta înseamnă a-i ajuta să înţeleagă importanţa implicării pe Cale, şi a asumării acestei Împreună Lucrări. Prezenţa noastră aici, chiar în condiţii dificile de călătorie, e o dovada că ne pasă de Fiinţa Bisericii Noastre. Pentru ca activitatea BOR să sporească în eficienţă, pentru a implica mai mult şi mai conştient pe cei pe care ii reprezentăm, în activitatea Bisericii, pentru a nu exista riscul formalismului aprobărilor rapide şi superficiale ( din lipsa timpului pentru a cuprinde, analiza şi înţelege multitudinea şi complexitatea problemelor) am urmatoarele propuneri, pe care vi le supun aprobării :

1. Consiliile Parohiale şi Eparhiale să se intrunească lunar, şi ori de câte ori e nevoie;
2. Consiliul Naţional să se întrunească trimestrial, şi ori de câte ori este nevoie;
3. Reducerea numarului Facultăţilor de Teologie, la 6, pe criterii de valoare, câte 1 pe Mitropolie, pentru o mai bună concentrare a valorilor cursanţilor şi ale Corpului Profesoral, dupa o selecţie riguroasă, ei toţi urmând să devină repere de valoare ale Învăţământului Românesc, şi ale conduitei în societate;
4. Declanşarea procedurilor de Canonizare a Părintelui Arsenie Boca, cel care deja, de mulţi ani, sălăşluieşte în conştiinţa românilor, ca “ Sfântul Ardealului “, fiind nenumarate ajutoarele şi minunile, făcute În Numele Domnului, asupra multor credincioşi din toată ţara, ce au avut şi au evlavie la Sfinţia Sa.

. Corespunzător propunerilor de mai sus, apreciez că în Statutul BOR, e nevoie să se facă urmatoarele modificari :
1. - la Art. 62 - (1), în loc de : “ Consiliul Parohial se întruneşte lunar sau cel puţin o dată pe trimestru “, să fie formulat:“ Consiliul Parohial se întruneşte lunar, şi ori de câte ori e nevoie“;
- la Art. 97 - (1) formularea “Consiliul Eparhial se întruneşte la convocarea preşedintelui de douã ori pe an sau ori de câte ori este nevoie “ să fie înlocuită cu : “ Consiliul eparhial se întruneşte la convocarea preşedintelui sau a 2/3 dintre membrii, lunar şi ori de câte ori este nevoie “;
2. - la Art. 29, aliniatul (1), în loc de : “Consiliul Naţional Bisericesc se întruneste la convocarea preşedintelui, cel putin de douã ori pe an sau ori de câte ori este nevoie “, să fie formulat : “Consiliul Naţional Bisericesc se întruneşte la convocarea preşedintelui, cel puţin de patru ori pe an, şi ori de câte ori este nevoie “.

Cu respect,

< Ioan Savu, Arhiepiscopia Timişoarei ,

15 februarie 2012

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator