Calendar
Mai 2022
DLMaMiJVS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Gânduri de Paști

 

Trăim într-o lume tot mai agresiv necreștină, prin cei ce o ”conduc”, după chipul și asemănarea lor, după a celui ce-i determină și conduce pe ei înșiși. Resimțim cu toții, fie că o recunoaștem sau nu, fie că o înțelegem clar, sau încă nu deslușit, presiunea răului, ce sub felurite forme, directe sau insidioase, mieroase sau de forță, se dorește a tot și a toate cuprinzătoare.

Din nefericire, destul de mulți, în dezorientarea ori deznădejdea lor, aceptă tacit răul, părându-li-se că oricum va învinge, că are la îndemână multitudine de pârghii – politice, militare, financiare, legislative, coercitive, educaționale, la vedere sau subtil – nimeni, ne mai având de fapt scăpare.

Mai nefericit, alții i se alătură explicit și chiar militant, acceptând să facă parte din asociații dubioase, propovăduindu-l, străduindu-se chiar să-l impună, prin așa zisa democratizare excesivă, demolantă, a echilibrului și normalului, a modificării accepțiunilor de înțelegere a sensurilor cuvintelor, a obișnuințelor, a firescului și legilor. Vai lor!

Pentru a scăpa de neliniștea pernamentă, de fricile și frământările fără rezolvare, care stăpânesc și parcă devorează lumea contemporană, ar fi bine să-I facem loc Domnului, să Învie și în noi. Ar fi nevoie, să-l simțim pe Dumnezeu înauntrul nostru, cuprinzându-ne ființa, devenind și noi, conștient și asumat, parte din El.

Fie ca noi, fiecare dintre noi și cât mai mulți, măcar după aceste Sfinte Paști, prin eforturi proprii, conștiente și asumate, în viața de fiecare zi, ceas de ceas, să reușim a ne afla pe Calea Domnului!

Chiar dacă nu putem cuprinde integral dimesiunea Jertfei Sale – cu rezonanță în toate Cerurile - să medităm și să ne străduim a înțelege profunzimea celor spuse de El, la Cina cea de Taină, apostolilor: ”Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu” și ” Beți dintru acesta toți, acesta este Sângele Meu, al Legii celei Noi, care pentru voi și pentru mulți se varsă” !

E nevoie să putem înțelege deci, cât de important e, sau ar fi, să ne numărăm și noi, un număr cât mai mare dintre noi și a-i noștri, printre acei ”mulți”, pentru că atenție, nu toți, ci doar cei ce asemenea apostolilor, își asumă Calea.

Fie ca de acum, să fie adevărat când spunem:”Hristos a Înviat în noi”! iar ceilalți să observe privindu-ne, și să exclame cu bucurie: ”Adevărat a Înviat”!

Vă doresc din tot sufletul, cu tot dragul, Dumneavoastră și celor dragi, tuturor celor ce se străduiesc să meargă pe Cărarea Împărăției, să spunem cu sufletul curat: HRISTOS A ÎNVIAT ÎN NOI!

Ioan Savu, Timișoara

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator