Calendar
Dec 2022
DLMaMiJVS
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Politic

DESPRE CAPITALISM NUMAI DE BINE (III)

 

Partea a treia a acestei deslușitoarei și necesarei analize a Prof. univ. Nicolae Țăran de la Timișoara

Citeşte tot articolul

DESPRE CAPITALISM, NUMAI DE BINE (II)

 

Continuăm documentata și interesanta analiză a Prof. univ. Nicolae Țăran, de la Timișoara

Citeşte tot articolul

Ne-am asumat riscul să murim pentru voi, și-o să murim dacă e nevoie!

 

Găsiți, o parte din acele momente dramatice și inălțătoare in același timp, pe: youtube http://wp.me/pjejF-1A și http://mariusmioc.wordpress.com, filmate, atunci, de vis-Ă�-vis, de către Paul Sofran.

Citeşte tot articolul

DESPRE CAPITALISM, NUMAI DE BINE (I)

 

Capitalismul a devenit nu doar un artefact ce pare indispensabil, ci o religie laică globală compatibilă cu creştinismul, cu budismul, cu hinduismul şi cu islamismul. Dar cum poate fi explicat acest succes fără precedent istoric?

Citeşte tot articolul

VREM UNIREA ACUM!

 

Să ne smulgem din nimicnicia în care ne complacem. Basarabia, ca și Bucovina, sunt România!

Citeşte tot articolul

27 de ani

 

Sunt gândurile avute de mine, în decembrie 2016, la Anversarea a 27 de ani de la Revoluția de la Timișoara. Revoluția de la Timișoara, din Decembrie 1989, revine ca un leit-motiv, în viața mea, în gândurile mele, firesc, pentru că a fost și rămâne un moment de răscruce al vieții mele, și, dacă sunt cinstiți și recunosc, și al tuturor românilor. Chiar dacă sunt de atunci, urările mele de la final, sunt valabile și în prag de Paști 2018.

Citeşte tot articolul

UN EXPERIMENT INTERESANT ÎN SUEDIA

 

Uneori, de multe ori chiar, oamenii rămân înțepeniți în concretul vieții, extrapolând mai greu. De asta, e interesant de citit. E un experiment fabulos, despre utopia socialismului, neacoperită de motivația profundă a credinței.

Citeşte tot articolul

ZILELE NUMĂRATE ALE DOLARULUI (5)

 

Ultima parte a analizei

Citeşte tot articolul

ZILELE NUMĂRATE ALE DOLARULUI (4)

 

Schimbări, într-o lume în schimbare

Citeşte tot articolul

ZILELE NUMĂRATE ALE DOLARULUI (3)

 

Continuare a analizei ce te pune pe gânduri...

Citeşte tot articolul

ZILELE NUMĂRATE ALE DOLARULUI, CA MONEDĂ CHEIE (2)

 

O analiză curajoasă dar documentată

Citeşte tot articolul

Prima oră de război cu Rusia și zilele numărate ale dolarului ca monedă-cheie

 

O scurtă lămurire a unor aspecte ale relațiilor internaționale, plecând de la năucitorul interviu de Anul Nou al directorul Colegiului Național de Informații

Citeşte tot articolul

28 DE ANI

 

Azi se împlinesc 28 de ani de la Primele Alegeri democratie din România și din Estul Europei, de după al doilea război mondial. În 27 ianuarie 1990, la Timișoara, au avut loc Alegerile pentru Consiliul Municipal Timișoara și în 29 Ianuarie 1990, Alegerile pentru Consiliul Județean Timiș. În două articole anterioare, din februarie 2010 și din octombrie 2010, am mai scris desprea acestea. Cei ce au curiozitatea, pot să le consulte

Citeşte tot articolul

DE CE OARE

 

Foarte mulți se tot întrebă: ”Cum a fost posibil ca atâția ani, ceilalți, colegii de serviciu din două părți – jandarmi și poliția rutieră – n-au observat nimic, n-au făcut nicio legătură, n-au văzut imagini, n-au verificat amprente și alte probe materiale și/sau biologice”, n-au făcut legătri evidente pentru diletanți, dar pentru ”profesioniști”? Dar cei de la ”servicii” și alți vajnici ”apărători” ai liniștei publice, protecției cetățeanului, etc, etc, etc, ziariștii – câinii de pază ai democrației – etc ...?

Citeşte tot articolul

ALIANȚA NOASTRĂ - ROMÂNIA

 

Ne place sau nu, a venit o vreme a TREZIRII și IMPLICĂRII! Dar oare nouă, nouă, NE PASĂ SAU NU?

Citeşte tot articolul

CE-AȘ VREA NOU, ÎN ANUL NOU

 

Mi-aș dori ca noi toți, întregul Popor Român de pretutindeni, toți Vecinii noștri, Întreaga Planetă, să fim mai buni, mai răbdători unii cu alții, mai calzi și … mai Oameni !

Citeşte tot articolul

UNIUNEA SOVIETICĂ AIALALTĂ

 

Cu ani în urmă, mai bine de 25, când lumea era împărțită de ”Cortina de Fier”, în România, mai pe față, mai șoptit, circulau fel de fel de bancuri.

Citeşte tot articolul

UN CARACTER PUTERNIC, O MINTE LIMPEDE, UN SUFLET CURAT - UN FRATE AL NOSTRU

 

Doamne, citind, te bucuri ca om născut aici, că nu te-nșeli, e semn clar, e-nceputul începutului!

Citeşte tot articolul

LA VREME DE SCHIMBARE, GUVERN DE TEHNOCRAȚI!

 

Pentru a pune început bun schimbării, ar fi nevoie ca noul guvern, să fie un guvern de tehnocrați.

Citeşte tot articolul

PROFUND RESPECT!

 

Acum, e tot mai evident că BINELE nu-și face făgaș la tine, dacă nu înțelegi ce e BINELE și nu-i faci făgaș în tine și în jurul tău, că el, BINELE, nu poate veni de la oricine. El poate veni numai de acolo de unde se face BINELE, se dorește BINELE, se face asumă BINELE și face și jertfă pentru BINE.

Citeşte tot articolul

UN OFIȚER SRI, DEZVĂLUIE!

 

Suntem datori, față de noi înșine, față de cei de dinainte de noi, care și-au dat nenumărate jertfe, pentru țară și Neam, dar mai ales, suntem datori față de copiii și stră copii noștri, să fim atenți Darul ce acest neam l-a primit de la Domnu, această minunată Țară, râvnită și prăduită de mulți, cu sprijinul unor ”cozi de topor”, ce sunt trași cu cheia, din alte părți ...

Citeşte tot articolul

DESPRE DAT CU PIATRA

 

A apărut Manifestul Grupului de Inițiativă al Mișcării “Motivaţia: România”. Oameni deosebiți, ca Dr. Pavel Chirilă, actorul și militantul pentru normalitate, Dan Puric, Prof. Ovidiu Hurduzeu, alături de Călin Georgescu.

Citeşte tot articolul

De la „Seceră şi Ciocan” la „Scoică şi Cârnat”. Acvila comunistă

 

Merită meditat asupra celor prezentate mai jos, nu pentru a vă speria, ci pentru a înțelege mai bine amploarea răului și agresivitatea cu care vrea să fie a toate cuprinzător, maculând toate domeniile vieții. DAR NU VĂ TEMEȚI, CI ALEGEȚI BINELE! Important e ca noi să pricepem că nimic din ce facem nu e fără semnificație, fiecare gest în parte și tot ceea ce facem, ne va situa de o parte sau de alta. Depinde de noi, dacă vrem să facem făgaș Binelui sau răului.

Citeşte tot articolul

Naţionalismul, ideologia secolului XXI

 

Suveranitatea României trebuie trăită constant de fiecare român în parte. Iar de interesul naţional al ţării noastre trebuie să se ţină cont şi să fie respectat de orice ţară sau popor din lumea asta, aşa cum şi noi avem datoria morală să facem la fel.

Citeşte tot articolul

O VESTE EXCEPȚIONALĂ TRECUTĂ SUB TĂCERE DE CONDUCEREA ROMÂNIEI !

 

Anton Lixandroiu, cetățean american și român, a obținut după ani de procese, ca Ungaria să-și ceară scuze pentru HOLOCAUSTUL săvârșit asupra românilor din Transilvania ca urmare a Dictatului de la Viena.

Citeşte tot articolul

DACIA

 

M-am întrebat de multe ori care este motorul schimbărilor pozitive într-o societate şi trebuie să recunosc că de cele mai multe ori sunt tinerii, care refuză să accepte un adevăr relativ, mincinos, contestabil. Ei sunt cei ce nu sunt legaţi de interese politice ori religioase de moment, ei sunt cei ce caută un adevăr absolut. Deci pe ei îi îndemn să-şi întrebe profesorii de istorie şi de limba română:

Citeşte tot articolul

Pungesti

 

Vasile Lăiu - protopop de Bârlad: "Prefer să mor cu fruntea sus decât cu capul în noroiul Chevron-ului"

Citeşte tot articolul

Înțelegerea unui adevăr

 

Doi oameni ce se cunoșteau, un domn și o doamnă, se așează întâmplător, unul lângă altul în tramvai. Doamna zice către domn:

Citeşte tot articolul

Un Watergate al nimănui

 

Prinși în vârtejul activităților diurne, ce tot mai mult parcă, ne absorb din firescul unei vieți normale, nu băgăm de seamă ce se întâmplă cu Țara și cu Lumea! Să constatăm deci:

Citeşte tot articolul

ATENŢIE GUVERNANŢI: Moţii se mobilizează pentru Marea Adunare de la Câmpeni!

 

S-a mai întâmplat de două ori în istorie când moţii au lansat apelul unor Mari Adunări. Pe 31 octombrie 1784, Horea i-a convocat la Mesteacăn. Autorităţile au încercat să-I oprească pe ţăranii conduşi de Crişan să ajungă la adunare, iar acest lucru a declanşat răscoala. În mai 1848, moţii au răspuns convocării de a participa la Marea Adunare de la Blaj. Şi a urmat Revoluţia.

Citeşte tot articolul

Ei conduc Țara! ...

 

Ceva ce, poate mai mult decât altele, ar clarifica structura majorității ”clasei politice”! Ce poți aștepta de la asemenea rușini ...

Citeşte tot articolul

Neoliberalismul, între utopie şi revoluţia permanentă

 

Este o bună analiză și deslușire a cauzelor și efectelor ”legilor” ce ne sunt impuse, fiindu-ne prezentate ca "singura cale de urmat"!

Citeşte tot articolul

STĂPÂNI PE VIITORUL NOSTRU

 

E evident pentru orice om cu minim Bun Simţ, că Ţara merge spre Niciunde! Iniţiativa acestor oameni cărora Le Pasă, e binevenită. Ar fi nevoie totuşi de o importantă precizare: Dacă în această ţară, bazele schimbării nu izvrăsc din Precepte Creştine şi nu se bazează Necondiţionat pe asta, rezultatul va fi un eşec.

Citeşte tot articolul

Cum vi se pare?

 

Se ştie că Ungaria are un interes major pentru ca România să nu intre nici în anul 2013 în spaţiul Schengen şi acţionează în această direcţie, cu sprijinul Olandei, Finlandei şi Germaniei.

Citeşte tot articolul

Noul program SENIOR ....pentru PENSIONARI

 

Citind această glumă, ce circulă în spațiul virtual, te cuprinde amarul Unui Drum Greșit.

Citeşte tot articolul

Chiar nu vă pasă de Adevăr şi Dreptate?

 

În numele Adevărului, al Dreptăţii şi spre ştiinţa Poporului Român, vreau să vă arăt fundamentat, că în Timişoara, au fost sistematic şi permanent, acţiuni de luptă împotriva statului comunist, ce au avut răsunet în oameni, dar nu se poate vorbi de Revoluţie în România, până în data de 16 Decembrie 1989, deşi încă din 14 decembrie 1989, zeci de timişoreni, de diferite naţionalităţi şi confesiuni religioase, au fost continuu în stradă, în Piaţa Maria.

Citeşte tot articolul

Răspuns Avocatul Poporului

 

În urma petiţiei "Atenţionare", instituţia Avocatul Poporului a dat următorul răspuns

Citeşte tot articolul

ATENŢIONARE

 

Existenţa democraţiei, atâta câtă este, existenţa Parlamentului, a mai multor partide politice, a Alegerilor Libere ce permit alternanţa la putere şi diverse alianţe politice, a Economiei de Piaţă, a Curţii Constituţionale, a Administraţiei Prezidenţiale, a Autorităţilor Publice diverse, Centrale şi Locale, a Presei oarecum Libere, a Liberei Circulaţii a Românilor, a apartenenţei la NATO şi Comunitatea Europeană, etc, etc, n-ar fi fost posibile fără Revoluţia Română din Decembrie 1989.

Citeşte tot articolul

Ţara în care trăim

 

Lumea în care trăim, se îndreaptă într-o direcţie greşită. Asta e tot mai evident, pentru tot mai mulţi oameni. Mulţi dintre cei cărora le pasă, se întreabă cum a fost posibil să ajungem aici? Totul s-a petrecut pas cu pas, îndepărtându-ne încet, încet, de calea firească a vieţii.

Citeşte tot articolul

Dar pe români cine-i apără?

 

Văd "bunăvoinţa" şi "ajutorul" pe care, peste tot în lume blestematul FMI, vrea să ni le bage pe gât şi să ni le scoată pe ochi şi prin suflet. Toate ţările din lume care au fost prin diferite metode, obligate să ia împrumuturi de la FMI, totdeauna în condiţii oneroase, au fost duse, acceptând, în situaţie mai dificilă decât la început, devenind captive şi îngenunchiate, pe termen mult mai lung.

Citeşte tot articolul

PRIMELE ALEGERI LIBERE DIN TIMIŞOARA, atunci când ţara dormea încă!

 

SCURT ISTORIC AL ALEGERILOR DIN 27-29 IANUARIE 1990 (partea a II-a)
Multe mizerii s-au făcut atunci! Au fost printre aceştia, oameni a căror poziţie socială presupunea minime principii de morală, ei trebuind să fie, prin statutul lor, repere pentru alţii…

Citeşte tot articolul

Scrisoare către cel ce nu iubeşte România

 

Am primit prin internet din partea unui prieten o „Scrisoare către ţara mea” a regizorului Alexandru Tocilescu. Prietenul adăugase două cuvinte. „jenant… dar adevărat”, ceea ce mi-a stârnit curiozitatea să aflu ce-i scrie domnul Tocilescu ţării sale.

Citeşte tot articolul

PRIMELE ALEGERI LIBERE DIN TIMIŞOARA, atunci când ţara dormea încă!

 

SCURT ISTORIC AL ALEGERILOR DIN 27 – 29 IANUARIE 1990 (partea I)

Citeşte tot articolul

E NEVOIE, ŞI PUTEM!

 

Am convingerea că, fiecare dintre noi, ne naştem într-o familie, într-un loc anume, într-un neam anume, într-un anumit moment, după o logică ce de obicei ne scapă, nu ne interesează, sau chiar ne deranjează, de multe ori, pe mulţi dintre noi.

Citeşte tot articolul

Spiritul Timişoarei. O lecţie de viaţă

 

În săptămana ce-a trecut, s-a manifestat din nou SPIRITUL TIMIŞOAREI! Mulţi credeau că a murit. Nu-i aşa. El face parte din CONŞTIINŢA TREAZĂ a NAŢIEI. Poate partea cea mai activă a EI.

Citeşte tot articolul

 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator