Calendar
Dec 2023
DLMaMiJVS
     1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Înțelegerea unui adevăr

 

Doi oameni ce se cunoșteau, un domn și o doamnă, se așează întâmplător, unul lângă altul în tramvai. Doamna zice către domn:

- Nu te supăra, văd că se tot adună atâta lume la marșuri și miting, pentru Roșia Montană și nu înțeleg, ce-i cu Roșia Montană, dacă ști?

- Acești oameni s-au adunat, pentru că nu acceptă să ne fure aurul din țară. Cel de la Roșia Montană.

- Dar cum îl fură, de ce nu fac nimic politicienii noștri?

- Dragă doamnă, haideți să vă explic. Dacă dumneavoastră a-ți avea în grădină un măr, care a făcut 100 de mere și eu vin la dumneavoastră și vă spun că vă ajut să le culegem și vă dau doar 6 mere, după ce le culeg pe toate, ar fi corect?

- Păi ... nu. Nu e corect! Păi asta fac străinii, la Roșia Montană?

- Nu chiar. Fac mai mult! Hai să vă povestesc în continuare; eu v-aș da dumneavoastră cele 6 mere, după care vă culeg și prunii, perii, nucii și restul pomilor din grădină și nu vă mai dau nimic din fructele stânse ... și vă dstrug și toată curtea și vă fac și o groapă mare, pe care o umplu cu gunoaie toxice. După care, la dumneavoastră în curte, orice animal pe care-l veți avea se va îmbolnăvi și va muri. Și la fel se va întâmpla cu dumneavoastră și cu cei ce vin în vizită să vă vadă.

Cam asta vor să facă străinii, la Roșia Montană.

- Acum înțeleg de ce ies atât de mulți oameni în stradă! Mă bucură că tinerii știu să-și apere drepturile și să-și apere țara, așa cum am încercat și noi la vremea noastră. Acum îi privesc și eu cu alți ochi, pe acești oameni.
Sursa: Internet, după un caz real.

Noi, cei ce spunem că ne iubim Țara, care spunem că ne pasă de ceea ce lăsăm copiilor și nepoților noștri, noi cei ce credem despre noi că avem o dreaptă și corectă viziune asupra lucrurilor, asupra Vieții și Viitorului, noi ce spunem despre asta?

Putem noi să dormim liniștiți, putem să ne uităm senini în ochii copiilor noștri, ai oamenilor alături de care trăim, ai oamenilor cu care ne întâlnim?

Poate fi ceva mai important decât adevărul? Putem noi să spunem că iubim Europa că iubim Lumea, că ne pasă de ce se întâmplă, dacă nici măcar copiii noștri, Țara noastră, nu încap în iubirea noastră?

Ce oferim noi Europei și Lumii? O țară otrăvită și prăduită? Un popor nemulțumit și pribegit? Asta-i tot ce înțelegem noi, despre Rostul nostru și al lumii?

UNIȚI, SALVĂM ȚARA DE OTRAVĂ!

Domnul să ne dea, fiecăruia în parte și celor ce-i iubim, după Sufletul, Gândurile și Faptele noastre!

Ioan Savu, Timișoara

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator