Calendar
Feb 2023
DLMaMiJVS
   1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

DESPRE DAT CU PIATRA

 

A apărut Manifestul Grupului de Inițiativă al Mișcării “Motivaţia: România”. Oameni deosebiți, ca Dr. Pavel Chirilă, actorul și militantul pentru normalitate, Dan Puric, Prof. Ovidiu Hurduzeu, alături de Călin Georgescu.

Pentru orice om normal, e clar că Țara e îndreptată spre disoluție, că cei ce au fost, sunt sau se pregătesc a ne conduce, din actuala clasă politică, își au ouăle în mâinile celor ce nu ne vor binele! E clar că nu există interes și strategii viabile, pentru România și pentru acest popor, că totul se face conform unor interese externe, altoite cu interese mafiote interne.

Această inițiativă, apărută ca o alternativă, momentan unică, a celor ce nu se lasă înghițiți cu mintea și sufletul, în vârtejul smârcurilor ”vieții” politice ce duce Țara spre niciunde, naște deja reacții. Sunt voci ce critică, ce huiduie de pe margine.

NECESITATEA UNEI SOLUȚII CINSTITE (unor soluții cinstite), E DINCOLO DE ORICE DISCUȚIE. Să nu dăm cu piatra în cei ce au curajul și priceperea, în aceste vremuri descurajante, să facă ceva. Sunt oameni de calitate, care până acum n-au stat deoparte, fiecare în domeniul său, a făcut lucruri bune, sistematic.

Am fi noi, cei ce stăm la ”galerie”, fără a pune umărul, privind amorțit la propria noastră decădere, îndreptățiți de ceva să dăm cu pietre și să huiduim? În numele a ce?

Un bun prieten al meu, Ștefan, zice că sunt patru verbe ce mișcă Lumea: să ști, să poți, să vrei, să faci! Ei au înțeles asta și LE PASĂ.

Toată cinstea pentru ei! E careva dintre ei suspectat că a a mers altădată pe alt drum? Nu uitați: FIECARE DINTRE NOI, ARE DREPTUL LA UN DRUM AL DAMASCULUI!

Nu ne oprește nimeni, nici pe noi, pe oricare dintre noi, dacă întradevăr ne pasă, să alegem dintr-un anumit moment Calea. Părintele Dumitru Stăniloae zicea că, fiecare dintre noi, suntem răspunzători în fața lui Dumnezeu, nu numai de propria ființă, ci și de ființa neamului, lăsată și ea de la Dumnezeu.

Domnul să vă Lumineze Calea fraților și să vă dea Credință, Înțelepciune, Iubire de oameni și Puterea Binelui!

Cu respect și nădejde,
Ioan Savu Timișoara

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator