Calendar
Feb 2024
DLMaMiJVS
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

LEGENDĂ

 

Oare n-ar fi nimerit să încercăm să ne înțelegem frământările și Rostul?

O veche legendă hindusă povesteste, că pe vremuri, toți oamenii erau zei. Dar au abuzat de divinitatea lor și atunci Brahma, a decis sa le retragă natura divină si să o ascundă undeva unde oamenii sa nu o poată găsi.

Zeii mai mici au propus atunci să ascundă natura divină a omului în pământ, dar Brahma le-a raspuns : “Nu, nu e destul, atunci când vor săpa pământul o vor găsi “

Atunci zeii au sugerat să ascundă natura divină în mijlocul oceanului. Dar Brahma le-a răspun din nou : “ Nu, pentru că, mai devreme sau mai târziu, omul va explora adâncurile oceanelor și într-o bună zi, o va găsi și o va aduce la suprafață.”

Atunci, zeii mai mici au spus : Nu știm unde să o ascundem, nu pare să existe pe pământ sau în apâ, un loc în care omul să nu ajungă într-o zi.”

Atunci Brahma le-a răspuns : “ Iată ce vom face cu natura divină a omului. O vom ascunde în adâncurile ființei lui, este singurul loc în care nu se va gândi niciodată să caute.”

Legenda spune că , din acel moment , omul a făcut înconjurul pământului,a explorat, escaladat, s-a scufundat, a săpat, în căutarea unui singur lucru, care SE GASESTE DEJA ÎN EL Însusi !

Voi ați găsit-o? Sau încă o mai căutati?

Prin iluminarea lui Dumnezeu, ca urmare a credinței, a rugăciunii, a curațeniei spirituale și a faptelor bune, omul va ajunge să înțeleagă cele spuse de Iisus: ,,Împărăția lui Dumnezeu este înauntrul vostru!" [Luca 17, 21].

Prin aceste cuvinte Iisus a revelat potențialul spiritului divin din sufletul omului, așezat de Creator ca început al Împărăției lui Dumnezeu în el, fiindcă Dumnezeu, Care a zis: ,,Strălucească, din întuneric, lumina!" - El a stralucit în inimile noastre, ca să stralucească conștiența măririi Dumnezeiești, pe fata lui Hristos!"[2 Corinteni 4, 6]

Domnul să ne lumineze, să găsim Calea spre noi înșine, pentru a ne afla Rostul, găsind și făcând să strălucească, ce-a fost sădit în noi, pentru ca prin efort propriu, mergând pe Cărarea Împărăției, să ajungem Ființe Îndumnezeite!

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator