Calendar
Feb 2024
DLMaMiJVS
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Dorință de Anul Nou

 

Mă rog Tatălui Ceresc, să ne ajute pe toți, ca în Noul An să conștientizăm și să manifestăm Darurile și Harurile ce le-am primit de la Domnul, de Crăciun. Mi-aș dori ca noi toți, întregul Popor Român de pretutindeni, toți Vecinii noștri, Întreaga Planetă, să fim mai buni, mai răbdători unii cu alții, mai calzi și mai Oameni ! Mi-aș dori sa ne creștem copiii și nepoții în Credință, Iubire și Încredere în Puterea Binelui.

Mi-aș dori să nu mai fim zgârciți, măcar cu ce nu ne costă nimic: un zâmbet, o vorbă bună, o mângâiere. Mi-aș dori să intelegem, în sfârșit, o mare evidență:

Drumul pe care-a mers Lumea până acum, și noi împreuna cu ea, nu e un Drum al Binelui! Ceea ce am trăit toți până acum, indiferent de cât de puține ori de multe bunuri sau plăceri am avut la îndemână, nu a fost Binele. Agitația și frământările din sufletele noastre, nemulțumirea ce ne copleșește, ar trebui să fie relevante.

Mi-aș dori să renunțăm la spiritul de turmă buimacă, și să descoperim fiecare dintre noi ce-a sădit, in fiecare dintre noi, Creatorul. Să ne manifestăm cu Altruism calitățile, în relațiile cu ceilalți, cu Pace în noi și cu Bucuria facerii Binelui.

Mi-aș dori să ne ințelegem, să ne asumăm și să ne facem toți menirea, fiecare acolo unde e implicat :
- În familie, cu iubirea și daruirea legăturilor de suflet;
- Biserica și slujitorii ei, să devină cu adevărat, Repere pe Calea către Domnul;
- Justiția să fie "cu justiție ";
- Actul Medical să fie făcut cu Sacralitate și Dăruire;
- Cei care au șansa să conducă alți oameni, pe orice palier: spiritual, social, economic, politic, sau de orice fel, s-o facă avand exemplul Mântuitorului, de la " Spălarea Picioarelor";
- Cei din " Educație și Invățământ ", să înțeleagă Semnificația Profundă și Implicația în Timp, a muncii lor;
- Cei din Cultură, să fie Făcători de Frumos, și Călăuzitori pe Calea Bucuriei, Frumosului și Binelui;
- Cei din Administrația Locală sau Centrală, în orice domeniu ar fi, să Administeze și să Crească Averea Publică, în cinste, amintindu-și si de " Pilda Talanților ";
- Cei din Mass Media, să fie Lămuritori ai Binelui, și Luptatori pentru Adevar și Dreptate;
- Noi, toți ceilalți, în orice întreprindem, în fiecare pas al vieții noastre, în fiecare Simțire, Gând, Vorbă și Faptă a noastră, din fiecare moment al Vieții noastre, să-L manifestăm și să ne simțim impliniți, în Domnul !

LA MULȚI ANI ÎN LUMINĂ !

Cu respect și încredere,

Ioan Savu, Timișoara

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator