Calendar
Feb 2023
DLMaMiJVS
   1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Iubirea de Țară

 

Scriu aceste rânduri, ca răspuns dat unui frate. El spune că Dumnezeu dă daruri, numai individului, nu și poporului, și că sentimentul național e periculos, și te îndepărtează de Dumnezeu. Părintele Dumitru Stăniloae, marele teolog, spune că venim pe lume ca Purtători ai Darurilor Neamului Nostru. Și mai spune că în Fața lui Dumnezeu vom răspunde nu numai de propria ființă, ci și de Ființa Neamului, lăsată și ea de la Dumnezeu !

Mă tem frate, că nu înțelegi Trăirea Creștinească a Iubirii de Țară ! Dacă-ți amintești cum definește Iubirea, Apostolul Pavel, ai înțelege.

Iubirea adevărată, nu are niciun fel de conotații înjositoare, sau jignitoare, la adresa nimănui. Nu iubești în ciuda cuiva, ci numai dacă poți să te ridici la Nivelul Iubirii !

Sfântul Apostol Iacob, în Scrisoarea Sobornicească, cap. 2, spune că și Credința fără fapte, este moartă ! Deci, a spune că ești creștin, presupune a face faptele unui creștin. Iubirea e un fapt concret, un fruct al manifestării noastre. Se cuvine a trece de litera Scripturii. Se cuvine a înțelege și a trăi spiritul ei !

E vremea să ne străduim a nu mai trăi după Vechiul Testament . În Scrisoarea către Romani, cap. 7, Sfântul Apostol Pavel, spune despre creștin, că e liber de stăpânirea Legii Vechi. În Scrisoarea către Evrei, cap.3, apare ierarhizarea clară dintre Legea primită de Moise și Legea venită prin Mântuitorul Iisus Hristos, dacă ar mai fi nevoie... Putem să citim Vechiul Testament, sunt multe lucruri minunate de învățat, dar să Trăim numai conform Noului Testament.

Mântuitorul Iisus Hristos a spus Clar și Răspicat : ” Poruncă noua vă dau: Să vă iubiți unii pe alții ! Așa cum v-am iubit Eu pe voi, așa să vă iubiți unii pe alții. ” ( Ioan 13;34 )

E limpede că Legea Iubirii, asta e Legea cea Nouă ! Ne trăind după Porunca lui Dumnezeu, suntem în afara Legii !

Funcție de nivelul de evoluție spirituală, fiecare dintre noi, Cuprindem cu Iubirea Noastră, atât cât putem.

Unii nu pot să se iubească nici pe ei înșiși, unii numai pe ei înșiși, alții reușesc să iubească și pe câțiva dintre membrii familiei, unii toată familia, alții și prietenii, cei puțin mai evoluați își Iubesc și Țara, alții mai apropiați de Dumnezeu, Iubesc Întreaga Planetă, unii, și mai puțini, se străduiesc a cuprinde în Iubirea lor, Întreaga Creație a Tatălui Ceresc.

Să ne imaginăm un pom, în creșterea sa. Pe măsură ce crește, se înalță, dar adaugă în fiecare an, un nou inel în corpul său, în cuprinderea sa. Așa și noi, oamenii, pe măsură ce ne Înălțăm Spiritual, prin strădanie, cuprindem în sufletul nostru, în Iubirea Noastră, în Ființa noastră, tot mai mult și tot mai multe.

Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii mei, de veți avea iubire unii pentru alții.” ( Ioan 13; 35 )

Cu timpul, Apropiindu-se mai mult de Dumnezeu, mergând Pe Calea Mântuitorului, trăind așa cum ne-a învățat El, așa cum A Trăit El, într-un Firesc de Manifestare Existențial, cei ce-și doresc asta, vor ști că Sunt pe Cale, și e nevoie să persevereze. Devenim parte a Vieții, de fapt, asumându-ne-o, și ajutând la Coborârea și manifestarea Împărăției, pe Pământ !

Când Iubești cu Adevărat, nu urăști pe nimeni și nimic ! Restul, sunt vorbe...

Cu iubire,respect și încredere,


Ioan Savu - Creștin, pământean, european, român, bănățan, din Timișoara

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator