Calendar
Dec 2023
DLMaMiJVS
     1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Un Watergate al nimănui

 

Prinși în vârtejul activităților diurne, ce tot mai mult parcă, ne absorb din firescul unei vieți normale, nu băgăm de seamă ce se întâmplă cu Țara și cu Lumea! Să constatăm deci:

Citeşte tot articolul

ATENŢIE GUVERNANŢI: Moţii se mobilizează pentru Marea Adunare de la Câmpeni!

 

S-a mai întâmplat de două ori în istorie când moţii au lansat apelul unor Mari Adunări. Pe 31 octombrie 1784, Horea i-a convocat la Mesteacăn. Autorităţile au încercat să-I oprească pe ţăranii conduşi de Crişan să ajungă la adunare, iar acest lucru a declanşat răscoala. În mai 1848, moţii au răspuns convocării de a participa la Marea Adunare de la Blaj. Şi a urmat Revoluţia.

Citeşte tot articolul

Întâmplare

 

Într-o zi, într-un sat din Sălaj, primarul comunist ce-l înlocuise de curând pe cel de dinaintea sa - pentru că acela nu s-a supus dispoziției de a convoca duminica întreaga comunitate, la ”muncă voluntară” - se afla în fața primăriei, cu mulțime de oameni, pe care-i convocase acolo, pentru a le comunica și impune, tocmai acest lucru.

Citeşte tot articolul

 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator